Înscrierile se fac (inclusiv pentru persoanele care aleg să participe doar pe 24.04.2024), prin intermediul formularului alăturat, pana la data de 20 aprilie 2024.
Plata se face prin virament bancar, până la data de 20.04.2024, în contul RO30RZBR0000060012381030 deschis la Raiffeisen Bank pe numele Maria-Magdalena Macarenco; pe documentul de plată se va trece “Maraton Intenții”.
Înainte de plata, asigurați-vă că mai sunt locuri disponibile pentru lucru.
Plata și participarea la acest workshop presupun acordul dumneavoastră asupra condițiilor de confidențialitate: “Pe toată desfăşurarea workshop-ului şi după încheierea acestuia, mă angajez să respect confidenţialitatea informaţiilor personale împărtăşite de participanţii la workshop.”
Este specializată în traumă şi terapia traumei psihologice iar din 2013 susţine cursuri de formare continuă în domeniul psihotraumatologiei și workshop-uri de Constelații ale Intenției.
Întâlnirea cu prof. Franz Ruppert în 2012 a fost decisivă pentru schimbarea viziunii sale asupra psihicului uman și pentru înțelegerea traumei psihologice. A urmat trainingul de formare în Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) cu prof. Richard Mitchell (UK, 2012-2013), formarea în Psihotraumatologie Multigenerațională (2013-2015) și în Psihoterapie Orientată pe Identitate (2015-2017) cu prof. Franz Ruppert în cadrul Institutului pentru Terapia Traumei din Oslo, Norvegia. De asemenea a continuat formarea în Metoda Intenției la București, în cadrul Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT) cu prof. Ruppert, conf. dr. Diana Vasile și Marta Thorsheim (2015-2017). Este formator în cadrul ISTT iar domeniile sale de interes profesional includ tulburarea de stres posttraumatic, tulburarea complexă de stres posttraumatic, disociere, experiențe adverse din copilărie, bolile autoimune și psihoterapia orientată pe traumă.
In cadrul acestui eveniment, Maria va susține două prezentări teoretice, „Psihoterapia Traumei Orientată pe Identitate- Metoda Intenției” și „Trauma de Identitate- baza biografiei traumatice”.
Este licențiată a Universității București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației (1997 – 2001) și absolventă a Masterului de Psihotraumatologie și Asistare Psihologică, Universitatea București (2014 – 2016).
Are o practică privată din anul 2012, cu o abordare complexă, având formări în psihotraumatologie (MA, 2016), Psihoterapia Integrativă a Traumei (ISTT, 2019 – 2020), EMDR (2017), Psihoterapii Scurte, Colaborative, Orientate pe Resurse și Solutii (Arts & Cors, 2010 – 2012), Psihoterapii Scurte Strategice (Strategic Therapy Center, Research and Clinical Institute, Arezzo-Italia, 2010 – 2012). Este membru colaborator al Institutului Pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT) din 2013 și a susținut o serie de prelegeri și workshop-uri pe teme diverse. Întâlnirea cu Metoda Propoziției Intenției a avut-o în anul 2013 și a semnificat un moment important în ceea ce privește înțelegerea funcționării psihicului uman, dar și a impactului traumei psihologice. A urmat trainingul de dezvoltare personală și profesională în Psihotraumatologie Multigenerațională și Constelația Propoziției Intenției (ISTT, 2017 – 2019, cu Prof. Franz Ruppert, Conf. Dr. Diana Vasile, Drd. Maria Magdalena Macarenco, Carmen Ragea), Trainingul Avansat în Psihoterapia Orientată pe Identitate (Iopt) la Institutul pentru Studiul Traumei din Oslo, Norvegia cu Martha Thorsheim și prof. Franz Ruppert (IoPT Norge, 2022 – 2023). În prezent face parte din două grupuri internaționale de supervizare, cu Martha Thorsteim si Anne Katrine Holm (IoPT Norge, 2023). Din 2019 susține grupuri de lucru cu Metoda Intenției. Domeniile de interes profesional sunt experientele adverse timpurii, tulburări de atașament, tulburarea post traumatică de stres, trauma complexă, recuperarea și creșterea post-traumatică.
Roxana va susține prezentarea teoretica denumita: „Ce aveai tu nevoie atunci?”- firul roșu al Ariadnei în relația mamă-copil, din perspectiva IOPT.
A urmat formarea în Terapii Scurte, Colaborative, Orientate pe Soluții (2013-2015), trainingul de dezvoltare personală și profesională în Psihotraumatologie Multigenerațională și Metoda Constelației Intenției cu prof. Franz Ruppert, conf. univ. Diana Vasile, dr. Maria-Magdalena Macarenco și Carmen Ragea, în cadrul ISTT (2017-2019).
A urmat formarea în EMDR (Anabel Gonzales, 2019-2020), lucrează în practica privată din anul 2015 și este membru al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei. Ariile profesionale de interes includ experiențele adverse din copilărie, tulburările anxioase, tulburările depresive, de alimentație și psihoterapia focusată pe traumă. Organizează lunar workshop-uri de Constelații ale Intenției din anul 2019 și se află la a patra participare în cadrul Maratonului de Constelații ale Intenției. Ne invită să rămânem curioși și să ne spunem: Hello, me!
În cadrul acestui eveniment, Ioana va susține o prezentare teoretica intitulată „Acasă în corpul meu: mâncatul emoțional”.
Parcursul ei profesional a început cu absolvirea Facultății de Psihologie și Științele Educației din București în 2007 și a continuat cu o serie de formări profesionale în Psihoterapii Scurte, Colaborative, Orientate pe Resurse și Soluții (2007-2010), PsihoterapieCognitiv-comportamentală (2007-2009), Psihotraumatologie Multigenerațională și Constelația Propoziției Intenției (în cadrul ISTT 2015- 2017, cu Prof. Franz Ruppert, Conf. Dr. Diana Vasile și Marta Thorsheim) și Psihoterapia Integrativă a Traumei (în cadrul ISTT 2019-2022).
A îmbinat activitatea profesională practică, din cabinet, unde lucrează din 2009, cu diverse proiecte (realizarea unui Podcast – Dialoguri pe Canapea) și colaborări (cum este cea cu Institutul Pentru Studiul și Tratamentul Traumei) menite să aducă psihologia și psihoterapia aproape de oameni și de nevoile lor. La început de 2024 a finalizat formarea în Compassionate Inquiry alături de Gabor Mate și se regăsește ca principii și valori în zona psihotraumatologiei, unde lucrează cu focus pe recunoașterea și vindecarea traumelor psihice. Crede cu tărie în potențialul oamenilor de a fi bine cu ei înșiși, iar ”Binele” spre care se orientează atât în plan personal, cât și profesional are de-a face cu lumina care există în oameni și cu procesul de a o aduce la suprafață. Așa cum Carl Gustav Jung spunea “Nu devii iluminat imaginându-ți figuri de lumină, ci conștientizând întunericul.”
În cadrul evenimentului de anul acesta, Ioana va prezenta prelegerea „Mecanismele de supraviețuire de-a lungul biografiei noastre traumatice”.
A obținut licența în psihologie la Universitatea Hyperion București și diploma de master la Universitatea București, cu specializarea în Psihodiagnoză, Psihoterapie Experiențială Unificatoare (PEU) și Dezvoltare Personală.
A continuat pregătirea și formarea profesională în cadrul mai multor instituții profesionale acreditate, astfel: Consiliere Psihologică și Psihoterapie Experiențială și a Unificării centrată pe adult-copil-cuplu-familie (Institutul S.P.E.R., 2013-2015); Consiliere și Psihoterapii Scurte, Colaborative, Orientate pe Resurse și Soluții (Arts & Cors, 2016 – 2018); Psihoterapia Integrativă a Traumei (în curs – I.S.T.T); E.M.D.R. (Societatea Română de E.M.D.R. & E.M.D.R. Europe – formator Anna Ritta Verardo – 2017); Psihoterapie Psihanalitică ( în curs – Asociația INSIGHT). În anul 2018 a finalizat formarea profesională cu Prof. Dr. Franz Ruppert în Teoria și Psihoterapia Traumei Orientată pe Identitate (IoPT) în cadrul trainingului avansat organizat de către Institutul pentru Studiul Traumei din Norvegia (Oslo și München, 2017-2018), iar în anul 2019 a finalizat cursul de formare continuă în Psihotraumatologie Multigenerațională și Constelația Propoziției Intenției (I.S.T.T., București, 2017 – 2019). Din anul 2018 a utilizat Metoda Intenției (în cadru individual și de grup), ceea ce i-a adus din ce în ce mai multă înțelegere și claritate cu privire la înțelepciunea psihicului uman, la capacitățile sale de adaptare, la resursele sale interioare și la modul ingenios de a face față chiar și atunci când se confruntă cu experiențe copleșitoare. Psihoterapia persoanelor ce au trecut prin evenimente și experiențe traumatizante pe parcursul vieții și prezentarea către publicul larg a influenței nocive pe care o pot avea experiențele adverse din copilărie asupra modului de funcționare și relaționare a persoanelor adulte (inclusiv cea profesională) sunt principalele arii de interes din prezent. În cadrul Maratonului de anul acesta,
Mădălina va prezenta prelegerea „A fi sau a Nu fi părinte- perspectiva IOPT asupra dificultăților de concepție”.