MARATON DE CONSTELATII ALE INTENTIEI 2022

Maria-Magdalena Macarenco, PhD

Lector Universitar

Psiholog Clinician Principal

Consultant EMDR

Formator Metoda Intentiei

Psihoterapeut

Vă invităm cu drag si entuziasm la a doua ediție a Maratonului de Constelații ale Intenției, care va avea loc on-line, în perioada 13-17 aprilie 2022.

Am pregătit 4 zile jumătate de lucru intens, de informații despre Metoda Intenției și consecințele traumatizării asupra psihicului uman, susținute de psihologi clinicieni și psihoterapeuți cu experiență în domeniul psihotraumatologiei:

constelatii psiholog macarenco_13778071
MARTA THORSHEIM

MARTA THORSHEIM

este trainer IOPT si psihoterapeut cu o experiență de peste 30 de ani. A fondat Institutul pentru Tratamentul Traumei (Institute for Traumawork, IoPT Norvegia) și a început colaborarea cu Franz Ruppert în 2010, iar această cooperare a fost și continuă să fie fructuoasă. Marta este co-autoare a cărților Early Trauma (2016) și My Body, My Trauma & My I (2018) și organizează în cadrul Institutului său diferite programe IoPT, de la seminarii deschise, la traininguri de bază și avansate, cu studenți din multe țări. După ce a introdus IoPT în mai multe țări, Marta a continuat colaborarea cu terapeuții și institutele IoPT din alte regiuni. Interesul special al Martei este în trauma timpurie și trauma identității – despre care va susține o prelegere în cadrul seminarului.

maria magdalena macarenco

MARIA-MAGDALENA MACARENCO

este psiholog clinician principal, supervizor, formator şi consultant EMDR, cu o experienţă de 20 ani în domeniul clinic. În prezent este student doctorand în psihologie clinică (Universitatea București) cu o teză despre psihotraumă și bolile autoimune. Este specializată în traumă şi terapia traumei psihologice iar din 2013 susţine cursuri de formare continuă în domeniul psihotraumatologiei și workshop-uri de Constelații ale Intenției. Întâlnirea cu prof. Franz Ruppert în 2012 a fost decisivă pentru schimbarea viziunii sale asupra psihicului uman și pentru înțelegerea traumei psihologice. A urmat trainingul de formare în Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) cu prof. Richard Mitchell (UK, 2012-2013), formarea în Psihotraumatologie Multigenerațională (2013-2015) și în Psihoterapie Orientată pe Identitate (2015-2017) cu prof. Franz Ruppert în cadrul Institutului pentru Terapia Traumei din Oslo, Norvegia. De asemenea a continuat formarea în Metoda Intenției la București, în cadrul Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT) cu prof. Ruppert, conf. dr. Diana Vasile și Marta Thorsheim (2015-2017). Este formator în Metoda Intenției în cadrul ISTT iar domeniile sale de interes profesional includ tulburarea de stres posttraumatic, tulburarea complexă de stres posttraumatic, disociere, experiențe adverse din copilărie, bolile autoimune și psihoterapia orientată pe traumă.

roxana agafitei

ROXANA AGAFIȚEI

este psiholog, consilier psihologic și psihoterapeut, cu o experiență de 20 ani. Este licențiată a Universității București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației (1997 – 2001) și absolventă a Masterului de Psihotraumatologie și Asistare Psihologică, Universitatea București (2014 – 2016). Are o practică privată din anul 2012, cu o abordare complexă, având formări în psihotraumatologie (MA, 2016), Psihoterapia Integrativă a Traumei (ISTT, 2019 – 2020), EMDR (2017), Psihoterapii Scurte, Colaborative, Orientate pe Resurse și Solutii (Arts & Cors, 2010 – 2012), Psihoterapii Scurte Strategice (Strategic Therapy Center, Research and Clinical Institute, Arezzo-Italia, 2010 – 2012). Este membru colaborator al Institutului Pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT) din 2013 și a susținut o serie de prelegeri și workshopuri pe teme diverse. Întâlnirea cu Metoda Propoziției Intenției a avut-o în anul 2013 și a semnificat un moment important în ceea ce privește înțelegerea funcționării psihicului uman, dar și a impactului traumei psihologice. A urmat trainingul de dezvoltare personală și profesională în Psihotraumatologie Multigenerațională și Constelația Propoziției Intenției (ISTT, 2017 – 2019, cu Prof. Franz Ruppert, Conf. Dr. Diana Vasile, Drd. Maria Magdalena Macarenco, Carmen Ragea), iar în prezent urmează un training avansat în Psihoterapia Orientată pe Identitate (Iopt) la Institutul pentru Studiul Traumei din Oslo, Norvegia cu Martha Thorsheim și prof. Franz Ruppert. Din 2019 susține grupuri de lucru cu Metoda Intenției. Domeniile de interes profesional sunt experiențele adverse timpurii, tulburările de atașament, tulburarea post traumatica de stres, trauma complexă, recuperarea și creșterea post-traumatică

LIVIA CĂCIULOIU

LIVIA CĂCIULOIU

este psihoterapeut autonom specialist si psiholog clinician cu o dublă licențiere, în Psihologie și Științele Educației (Universitatea Transilvania, Brașov, 2003- 2007) și formare de bază în psihoterapie experiențială. Și-a început practica în propriul cabinet în urmă cu 11 ani, lucrând concomitent și în colaborare cu diferite ONG-uri și instituții de stat din București în aria prevenirii abandonului, a tratamentului traumelor complexe și a traumelor timpurii. Este psihoterapeut cu formare internațională și acreditare pentru facilitarea grupurilor de lucru cu metoda intenției, aflându-se in prezent la a doua formare avansată în Teoria și Psihoterapia orientată spre Identitate (IoPT) cu Marta Thorsheim, la Institutul pentru Psihoterapia Traumei din Oslo, Norvegia. Anterior, a urmat și finalizat două formări continue în teoria și psihoterapia orientată spre identitate (IoPT) în România: Psihotraumatologie Multigenerationala și Constelația Propoziției Intenției (2017- 2019), respectiv, Psihotraumatologie multigenerationala orientată spre identitate (2019- 2021). Este terapeut EMDR cu formare internațională (prof. Richard Mitchell, UK) si formare în Evaluarea clinică și stabilizarea în trauma complexă și tulburările disociative (2020, Ana Gomez, Dolores Mosquera, Kathy Steele). În prezent, este inclusă în stagii de supervizare internațională în Iopt cu Marta Thorsheim și este membru colaborator al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT). Domeniile sale de interes includ psihoterapia orientată spre identitate, elementele de eficiență în psihoterapie și influența evenimentelor traumatice în tulburările somatice.

Delia-Gabriela Gheorghita

DELIA-GABRIELA GHEORGHIȚĂ

este psihoterapeut autonom, terapeut EMDR, absolventă a Facultății de Psihologie și Știintele Educației (Universitatea Ovidius, Constanța, 2007) și a Masterului de Educație Integrată (Universitatea București, 2009). Membru colaborator al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei din București, cu formare de bază în Hipnoză clinică și terapie ericksoniană, a urmat training-ul de dezvoltare personală și profesională în Psihotraumatologie Multigenerațională și Constelația Propoziției Intenției din cadrul ISTT (2015-2017), susținut de prof. dr. Franz Ruppert, conf. univ. dr. Diana Vasile și Marta Thorsheim, ceea ce i-a adus o înțelegere profundă a proceselor psihice și a funcționării lor. În prezent, urmează cursuri de formare în Psihoterapia Experiențială Focalizată pe Emoții (EFT), Somatic Experiencing și Psihoterapia Psihotraumei Orientată pe Identitate (Institutul Traumei din Oslo, Norvegia). Ariile sale profesionale de interes includ atașamentul, impactul experiențelor adverse din copilărie asupra psihicului, reziliența și creșterea posttraumatică.

ioana virjoghe

IOANA VÎRJOGHE

este psihoterapeut autonom și psiholog clinician, terapeut EMDR, a absolvit Facultatea de Psihologie la Universitatea București în anul 2013. A urmat formarea în Terapii Scurte, Colaborative, Orientate pe Soluții (2013-2015), trainingul de dezvoltare personală și profesională în Psihotraumatologie Multigenerațională și Metoda Constelației Intenției cu prof. Franz Ruppert, conf. univ. Diana Vasile, drd. Maria-Magdalena Macarenco și Carmen Ragea, în cadrul ISTT (2017-2019). De asemenea, a urmat formarea în EMDR (Anabel Gonzales, 2019-2020), lucrează în practica privată din anul 2015 și este membru al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei. Ariile profesionale de interes includ experiențele adverse din copilărie, tulburările anxioase, tulburările depresive, de alimentație și psihoterapia focusată pe traumă.

AGENDA
EVENIMENTULUI

ZIUA 1
Miercuri, 13 aprilie 2022
 • 17.00-17.30 – Înregistrarea participanților
 • 17.30-17.45 – Deschiderea evenimentului și prezentarea lectorilor – cuvânt introductiv: Maria-Magdalena Macarenco, Livia Căciuloiu, Roxana Agafiței, Delia Gheorghiță, Ioana Vîrjoghe
 • 17.45-18.15 – Prezentare teoretică „Psihoterapia Traumei Orientată pe Identitate” – Maria-Magdalena Macarenco
 • 18.15-19.30 – Workshop Metoda Intenției: Lucrul unei Intenții – Maria-Magdalena Macarenco
 • 19.30-20.00 – Sesiune de întrebări și răspunsuri – Maria-Magdalena Macarenco, Livia Căciuloiu, Roxana Agafiței, Delia Gheorghiță, Ioana Vîrjoghe
ZIUA 2
Joi, 14 aprilie 2022
  • 09.30-10.00 – Înregistrarea participanților
  • 10.00-14.00 – Workshop Metoda Intenției – Marta Thorsheim. (La acest workshop, extragerea persoanelor care vor lucra o intenție, se va face prin loterie.)
  • 14.00-15.00 – Pauză de masă
  • 15.00-18.00 – Workshop Metoda Intenției – Marta Thorsheim. (La acest workshop, extragerea persoanelor care vor lucra o intenție, se va face prin loterie.)
  • 18.00-18.30 – Pauză
  • 18.30-19.30 – Prezentare teoretică „Trauma Precoce și Identitatea” – Marta Thorsheim
  • 19.30-20.00 – Sesiune de întrebări și răspunsuri – Marta Thorsheim, Maria Macarenco
  Sesiune de întrebări și răspunsuri – Maria-Magdalena Macarenco, Livia Căciuloiu, Roxana Agafiței, Delia Gheorghiță, Ioana Vîrjoghe
ZIUA 3
Vineri, 15 aprilie 2022
  • 08.30-09.00 – Înregistrarea participanților
  • 09.00-13.00 – Workshop-uri paralele Metoda Intenției – Livia Căciuloiu și Delia Gheorghiță
  • 13.00-14.00 – Pauză de masă
  • 14.00-17.30 – Workshop-uri paralele Metoda Intenției – Livia Căciuloiu și Delia Gheorghiță
  • 17.30-18.00 – Pauză
  • 18.00-19.00 – Sesiune de întrebări și răspunsuri – Maria-Magdalena Macarenco, Livia Căciuloiu, Delia Gheorghiță
  Sesiune de întrebări și răspunsuri – Maria-Magdalena Macarenco, Livia Căciuloiu, Roxana Agafiței, Delia Gheorghiță, Ioana Vîrjoghe
ZIUA 4
Sâmbătă, 16 aprilie 2022
  • 08.30-09.00 – Înregistrarea participanților
  • 09.00-13.00 – Workshop-uri paralele Metoda Intenției – Roxana Agafiței și Ioana Vîrjoghe
  • 13.00-14.00 – Pauză de masă
  • 14.00-17.00 – Workshop-uri paralele Metoda Intenției – Roxana Agafiței și Ioana Vîrjoghe
  • 17.00-17.30 – Pauză
  • 17.30-18.30 – Sesiune de întrebări și răspunsuri – Maria-Magdalena Macarenco, Roxana Agafiței, Ioana Vîrjoghe
  Sesiune de întrebări și răspunsuri – Maria-Magdalena Macarenco, Livia Căciuloiu, Roxana Agafiței, Delia Gheorghiță, Ioana Vîrjoghe
ZIUA 5
Duminică, 17 aprilie 2022
  • 08.30-09.00 – Înregistrarea participanților
  • 09.00-13.00 – Workshop Metoda Intenției  – Maria-Magdalena Macarenco
  • 13.00-14.00 – Pauză de masă
  • 14.00-17.30 – Workshop Metoda Intenției  – Maria-Magdalena Macarenco
  • 17.30-18.00 – Pauză
  • 18.00-19.00 – Sesiune de întrebări și răspunsuri – Maria-Magdalena Macarenco, Livia Căciuloiu, Roxana Agafiței, Delia Gheorghiță, Ioana Vîrjoghe
  • 19.00-19.15 – Închiderea evenimentului.

TARIFE PARTICIPARE

Nr. crt.

Categorii pachete

Tarife

1.       

Lucrul a două Intenții + participare la întregul eveniment

950 lei

2.       

Participare la workshop-ul și prelegerea Martei Thorsheim + lucrul unei Intenții în zilele de vineri, sâmbata sau duminică

750 lei

3.       

Lucrul unei Intenții + participare la întregul eveniment

750 lei

4.       

Participare la întregul eveniment, doar în grupul de suport

600 lei

5.       

Participare la două zile de eveniment, cu lucrul unei Intenții și grup de suport

550 lei

6.       

Participare la două zile de eveniment, doar în grupul de suport

400 lei

7.       

Participare doar în data de 13.04.2022

GRATUIT

ÎNSCRIERI

Înscrierile se fac (inclusiv pentru persoanele care aleg să participe doar pe 13.04.2022), pe emailul: maratondeintentii@gmail.com, pana la data de 10 aprilie 2022.

Plata se face prin virament bancar, pâna la data de 10.04.2022, în contul RO30RZBR0000060012381030 deschis la Raiffeisen Bank pe numele Maria-Magdalena Macarenco; pe documentul de plată se va trece “Maraton Intenții”.

Plata și participarea la acest workshop presupun acordul dumneavoastră asupra condițiilor de confidențialitate: “Pe toată desfăşurarea workshop-ului şi după încheierea acestuia, mă angajez să respect confidenţialitatea informaţiilor personale împărtăşite de participanţii la workshop.”

Roulette1