Dezvoltare si optimizare personala

Dezvoltare si optimizare personala

Sa obtii ce este mai bun pentru tine – de la tine, este probabil cel mai simplu mod de a descrie optimizarea personala. Sa ai scopuri personale este o preconditie a unei vieti pline de succes dar simpla stabilire a obiectivelor nu-ti va facilita de la sine implinirea potentialului.

Cel mai de temut adversar pe care il vei confrunta vreodata este ignoranta ta asupra laturilor necunoscute si neexplorate din caracterul tau. Ai cea mai mare capacitate de a-ti influenta pozitiv viata, deci o cunoastere mai aprofundata asupra propriilor ganduri este esentiala pentru asigurarea unei dezvoltari emotionale pe termen lung.

Fie ca esti singur/a, casatorit/a, divortat/a sau vaduv/a, tu reprezinti cea mai importanta persoana a universului tau. Ceea ce gandesti, ceea ce stii, ceea ce crezi ca stii, determina posibilitatile tale.

A optimiza inseamna sa obtii cel mai bun rezultat din utilizarea propriilor resurse, sa-ti maximizezi abilitatile personale. Prima ta responsabilitate este nu sa faci bine ci sa fii bine, pentru ca cine esti e mult mai important decat ce faci. Succesul nu este definit simplu ca atingerea unor scopuri specifice -este mentaliate.

Esecul nu este inabilitatea de a indeplini anumite obiective, este de asemenea mentalitate.
Mentalitatea de invingator este invatata in mod sistematic. Daca vrei mai mult, fa mai mult!

Puterea de a initia un progres in propria viata se afla doar in tine.
Fiecare dintre noi deja poseda toate capacitatile necesare pentru a-si indeplini potentialul personal, trebuie doar sa le descoperim!