Consiliere adolescenti

Consiliere adolescenti

Consilierea adolescentului are intentia de a-l ajuta sa-si inteleaga sentimentele si comportamentul. Abordarea familiala este necesara in mod frecvent, in special atunci cand atitudinea parintilor pare sa joace un rol inductor in simptomatologia adolescentului. Atat parintele cat si adolescentul au sansa de a-si explora relatia si a-si manifesta sentimentele intr-un cadru suportiv si securizant.

Schimbarile fizice care apar in timpul adolescentei pot aduce cu ele deseori hipersensibilitate si lipsa de incredere in fortele proprii, schimbari de dispozitie si timiditate, acestea fiind cateva dintre cele mai comune trasaturi asociate cu adolescenta, o perioada vulnerabila ce necesita suport si intelegere.

Adolescentii isi gasesc deseori independenta facandu-si prieteni si largindu-si cercul social. Pe parcurs ce isi construiesc identitatea, ei devin mai susceptibili la influenta prietenilor, ceea ce in general reprezinta un proces sanatos care ii determina sa gaseasca un refugiu dincolo de mediul familiei. Insa ocazional, presiunea prietenilor poate conduce la situatii care necesita o ghidare parentala sau profesionala.